Główne zalety chlorofilu w płynie

Chlorofil w płynie często można znaleźć w postaci suplementu diety, który obiecuje wiele korzyści zdrowotnych. Płynny chlorofil zawiera wiele składników odżywczych. Jest to absolutnie konieczne dla przetrwania i wzrostu roślin. Jest on zaangażowany w proces fotosyntezy, zawiera również wiele składników odżywczych, z których ludzie mogą korzystać: witaminy A, C, K i E.

Niektóre z korzystnych właściwości chlorofilu w płynie to:

  • Zwiększona ilość tlenu we krwi
  • Oczyszczanie wątroby i jelit
  • Usuwanie toksyn z krwi, tkanek, kości i jelit
  • Skuteczny przeciwko infekcji znanej, jako Candida albicans
  • Leczenie znanych chorób, takich jak wrzody żołądka, zapalenie zatok, anemia, miażdżyca tętnic, a nawet depresji
  • Pobudza szpik kostny, który jest odpowiedzialny za produkcję białych i czerwonych krwinek
  • Odświeża ciało itp.

Główne zalety chlorofilu w płynie

Pomimo wszystkich korzystnych właściwości, chlorofil w płynie działa w organizmie na dwa główne sposoby:

  • Blokuje metabolity żywności, które powodują spustoszenie w układzie trawiennym. Innymi słowy, poprawia niezrównoważone odżywianie. Uzupełniając dietę wysokowęglowodanową chlorofilem, bezpośrednio wpływa się na ilość spożywanych pokarmów. Zwiększa uczucie sytości, zmniejsza głód i zapobiega spadkowi poziomu cukru we krwi, który często występuje 90 minut po jedzeniu. Z czasem te pozytywne efekty mogą mieć duży wpływ na utratę wagi.
  • Płynny chlorofil jest dietetycznym źródłem magnezu, który można również znaleźć w zielonych warzywach liściastych, młodych zbożach, chlorelli i spirulinie. Wszystkie te produkty utrzymują prawidłowy poziom pH w organizmie, szczególnie w jelitach, co z kolei pomaga rozwojowi pożytecznych bakterii.

Chlorofil posiada podobieństwo do ludzkiej hemoglobiny. Podobnie jak hemoglobina ma podobną strukturę chemiczną, tylko zamiast jonu żelaza w centrum znajduje się jon magnezu.

Zdrowy organizm ma lekko zasadowe pH

Aby utrzymać organizm w zdrowiu należy spożywać pokarmy o odpowiednim odczynie. Właściwie zbilansowana dieta powinna być w 20% kwasowa i 80% alkaliczna, co pozwoli utrzymać pH organizmu w środowisku lekko zasadowym.

W takim stanie zasadowym wszystkie systemy ciała działają wydajniej. Zdrowe układy organizmu przyczyniają się do rozwoju zdrowych komórek, jest to najlepszy sposób na oczyszczenie krwi. Niestety, nowoczesna żywność składa się głównie z produktów powodujących zwiększoną kwasowość: szkodliwe tłuszcze, wysoka zawartość cukru i produkty mleczne.

Brakuje żywności zasadowej, takiej jak pełne ziarna, owoce i warzywa, których brak często prowadzi do powstawania nadmiernie kwaśnego środowiska. Jednym z niesamowitych sposobów alkalizowania diety jest stosowanie chlorofilu w płynie. Inne produkty bogate w chlorofil: ciemnozielone warzywa liściaste, tofu, nasiona, orzechy i produkty pełnoziarniste. Użyteczne są nie tylko zielone warzywa, ale także inne pokarmy alkaliczne.

Bardzo mało chlorofilu jest wchłaniane przez ścianę przewodu pokarmowego i wchodzi do krwioobiegu. Płynny chlorofil rozkłada się na różne produkty końcowe podczas procesu trawienia, który rozpoczyna się w jamie ustnej. Mówiąc najprościej, może nawet nie dostać się do krwi.